2021 Yılının İlk Çeyreğinde 100W Hızlı Şarj Destekli Telefonlar Tanıtılacak

Qualcomm, Snapdragon 875 isimli amiral gemisi yonga setini 1 Aralık’ta düzenleyeceği resmi tanıtım etkinliği ile tanıtacak. Yeni işlemci, daha hızlı performansın yanı sıra Quick Charge 5 isimli yeni hızlı şarj desteğini de beraberinde cihazlara ekleyecek. Bu destek ile birlikte 100W’a kadar hızlı şarj yapabilmenize olanak tanınmış olacak. Yeni bir iddiaya göre 2021’in ilk çeyreğinde beş farklı 100W hızlı şarj destekli akıllı telefon göreceğiz.

Akıllı telefonlar hakkındaki iddiaları ve haberleri büyük oranda doğru çıkan Digital Chat Station, 2021 yılının ilk üç ayında Qualcomm Snapdragon 875 işlemcili 5 yeni amiral gemisi akıllı telefon modeli tanıtılacağını belirtti. Bu cihazlar, Snapdraon 875 yonga seti ile birlikte 100W hızlı şarj desteğine de sahip olacaklar. Bu sayede oldukça hızlı bir şekilde ve kısa süreler içerisinde tamamen şarj olabilecekler.

100W Hızlı Şarj Destekli Akıllı Telefon Modelleri Geliyor

Samsung’un Ocak ayında tanıtılmaıs beklenen Galaxy S21 serisindeki modeller de bu 5 yeni amiral gemisi arasında yer alıyor olabilir. Bu modellerin, henüz şimdiden bazı performans testleri ile birlikte karşılaştırma platformlarında ortaya çıkmaya başladıklarını görmekteyiz. Örnek vermek gerekirse Xiaomi’nin Mi 11 Pro modeli ve OnePlus 9 Pro modeli, Geekbench testlerinden geçmiş durumda.

İddialara göre Meizu da Snapdragon 875’li bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Güney Koreli teknoloji medyasından gelen haberlere göre LG tarafı Snapdragon 875 içeren bir akıllı telefon modeli üzerinde en azından yılın ilk çeyreği için çalışmıyor. Bununla birlikte Qualcomm’un Snapdragon 875 yonga seti, 100W’a kadar hızlı şarj desteğini sunuyor ancak markalar bu işlemciyi koydukları için bu desteği sunmak zorunda değiller.

Samsung, OnePlus ve Xiaomi gibi markalar, büyük olasılıkla bu işlemciye sahip ilk modellerde böyle bir hızlı şarj çözümüne gitmeyebilir. Xiaomi’nin 45W hızlı şarj çözümüne bağlı kalıp kendi şarj sistemini sunacağı söyleniyor. Bununla birlikte diğer akıllı telefon üreticileri de Quick Charge 5 teknolojisinden bağımsız bir şekilde kendi geliştirdikleri hızlı şarj özelliğini cihazlarıyla tanıtabilir.

“2021 Yılının İlk Çeyreğinde 100W Hızlı Şarj Destekli Telefonlar Tanıtılacak” başlıklı haber ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda bulunan yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak