Kombi Bakımı Nedir? Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Ev ve işyerlerinde ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan kombiler, yıl boyunca yoğun şekilde çalışma performansı sergiler. Yaz aylarında yalnızca sıcak su, kış aylarında ise ısınma ve sıcak su ihtiyaçları için kullanıldığından, kesintisiz bir şekilde çalışır. Çalışma performansının yoğunluğu kombilerde doğal olarak bazı etkiler oluşturur. Kirlenme ve yıpranma durumu bu etkilerin başlıca olanlarıdır. Oluşan etkilerde zamanla kombide performans kayıplarına ve hatta arızalara neden olur. Kombi bakımı uygulamaları ise bunun önüne geçerek, cihazı korumaya yardımcı olur. Kurtköy Demirdöküm Kombi Servisi merkezimiz ile kombinizde bakım işlemini güvenle yaptırabilirsiniz.

Kombi Bakımı Neden Yaptırılmalı?

Tüm elektronik ve mekanik sistemler zaman içerisinde çeşitli bileşenlerin artıklarıyla kirlenme ve tıkanma yaşar. Ayrıca yoğun performansı zaman içerisinde mekanik bileşenlerinde yıpranmalara neden olur. Tüm bu etkenlerde cihazlarda performans sorunlarına ve hatta arızalara neden olur. Aynı etkileri yıl boyunca kullandığımız kombilerimizde de görmek mümkündür. Doğalgaz kalıntıları, su tesisatından gelen yabancı cisimler, toz ve kirler kombi sisteminin bileşenleri üzerinde tıkanma ve yıpranma etkisi oluşturur.

Kombinin bileşenlerinde meydana gelen tıkanıklıklar ve yıpranmalarda doğal olarak cihazın daha zorlu şekilde çalışmasına neden olur. Bunun sonucunda da kombi arızaları oluşabileceği gibi doğalgaz ve elektrik faturalarında da artış meydana gelir. Üstelik bu tüketim artışına rağmen kombiden verim alınamaz. Bu nedenle profesyonel Bostancı Demirdöküm Kombi Servisi hizmetleri ile periyodik kombi bakımı yaptırılmalıdır.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yaptırılmalı?

Kombi bakım işlemlerinin periyodik olarak yaptırılması çok önemlidir. Kozyatağı Demirdöküm Kombi Servisi uzman teknikerlerimiz kombinizin yoğun kullanımına da bağlı olarak yılda 1 defa olacak şekilde bakımının yaptırılmasını tavsiye ediyor. Her yıl kış aylarına girmeden önceki dönemde kombinizin bakımını yaptırarak, yoğun şekilde kullanılacağı bu dönemdeki performansa hazır olmasını sağlayabilirsiniz.

Kombi Bakımında Ne Yapılır?

Kombi bakımı işlemleri kapsamında cihazınızın tüm bileşenleri tek tek uzmanlarımız tarafından değerlendirilmeden geçirilir. Fiziksel olarak tıkanma, kirlenme ve yıpranma durumları kontrol edilir. Kombi bakımında;

  • Kombi içi tozlanma durumu kontrolü,
  • Kombi yanma odası brülör temizliği,
  • Su sızdırmazlık testi,
  • Baca fanı kontrol ve temizliği,
  • Kalorifer dönüş hattı filtre temizliği,
  • Elektrik bağlantı noktaları kontrolü,
  • Filtre ve hava kanalları temizliği,
  • Kalorifer yanma durumu kontrolü,

Şeklinde işlemler yerine getirilir.